Христо Стоичков и Цветан Соколов със специален жест към терапевтичния център Карин дом, основан от Иван Станчов във Варна преди 25 години.

Тази събота, на красивата тераса на Морското казино във Варна, ще се проведе благотворителна вечеря „Посланици на доброто“ в подкрепа на новата сграда на Карин дом. Терапевтичният център за деца със специални нужди, основан от потомствения дипломат Иван Станчов тази година чества своята 25 годишнина, а освен това направи първа копка на новата си сграда.

В подкрепа на каузата застанах редица видни българи. Христо Стоичков предоставя тениски от новата си колекция с автограф и записа специално поздравително видео. 

Очаква се също да се включи на живо по време на вечерята. Същото направи звездата на националния ни отбор от волейбол Цветан Соколов. Не са малко и творците, които напълно безвъзмездно дариха свои творби за благотворителния търг, който ще бъде воден от любимеца на публиката Ники Кънчев. Основен водещ на вечерта и Мария Силвестър, а за музиката ще се погрижат Поли Генова и квартет Note.

„Подкрепата, която получаваме от популярните личности е много ценна за нас и благодарим на всеки един от тях за отделеното време и внимание за нашата кауза. Големите благодарности също за представителите на варненския бизнес, които проявяват социална отговорност и запазват цели маси за нашето събитие – да работиш в един град и с неговите хора е ангажимент към цялата общност и много от българските и чуждите фирми във Варна го разбират. Не на последно място, благодарим и на всеки един индивидуален дарител, който се включва“ – сподели Мая Донева, изпълнителен директор на Карин дом.

Набирането на средства по време на вечерята става чрез закупуване на благотворителна покана, а всеки има възможност да направи това до сряда. Специален гост на събитието ще е Н.Пр. Д-р Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в Република България.

Междувременно напредва и строежът на новата сграда, за чието оборудване се набират средства. Цялата дейност на Карин дом в момента е събрана под покрива на някогашната вила на семейство Станчови, построена през 1908г., която не отговаря функционално на нуждите на организацията да развива своите терапевтични програми и обучения. Именно това е причината през 2019г. Общинският съвет на Община Варна да вземе решение да дари на Карин дом терен с цел изграждане на нова сграда. Финансирането на тази нова сграда се предоставя на Карин дом от Фондации Велукс, а парцелът е с площ 2450м2 в централна част на Варна. Въпреки подкрепата, която Карин дом има, средствата няма да стигнат за финализиране и закупуване на специализирано оборудване и обзавеждане за новия терапевтичен и обучителен център