11 чужди екипажа се включват в Рали "България" през уикенда във Варна. Това обявиха на пресконференция в морския град организаторите на състезанието. Конкуренцията в 51-вото издание на надпреварата, щее изключително сериозна. 

В ралито на 15-и и 16-и май ще се включат 35 екипажа, от които 5 от Турция, 4 от Румъния, и по 1 от Сърбия и Унгария”, заяви на пресконференция днес председателят на АФБ Камен Михайлов.

Някои от екипажите от чужбина ще бъдат с изключително сериозни автомобили. Михайлов не пропусна да благодари за подкрепата на Министерството на Младежта и спорта, Община Варна, Техническия университет,полиция, пожарна и СБА. 

16 са предвидените скоростни етапи. Общата дължина е 635 км, а състезателната дистанция на специалните етапи - 155,40 км.Състезанието ще се проведе в областите Варна и Шумен. Церемониалният старт е в петък от 20:00 часа пред Катедралата в центъра на Варна. Финалият градски етап номер 16 Варна е от 14:55 часа в неделя. Със стартирането на рали България стартира и рали шампионатът тази година.

Много сериозна е подготовката по обезпечаването тази година на ралито. Ще има 210 души охрана, като ще бъдат обезпечени всички подходи към трасето. Осигурени са 12 линейки. Уведомени са 3 болници за дежурни екипи. Предвидени са 8 автомобила за техническа помощ. Осигурени са и 12 противопожарни коли.

Снимка: rallybulgaria.com