Актьорът кацна в Бургас с маска и отклони въпросите с репликата: “Не е безопасно”

За четири дни марината в Созопол ще се превърне в снимачна площадка за най-новата холивудска продукция, работно наречена “Спомени”, с Лиъм Нийсън в главната роля.

Продуцент е Моше Диамант, а режисьор - Мартин Кембъл, създал филмите за Джеймс Бонд “Казино “Роял” и “Златното око”. Сюжетът разказва за наемен убиец, болен от алцхаймер, чиято последна задача се оказва убийството на 12-годишно момиче, насилено от баща си да проституира. След като отказва да изпълни мисията, самият той се превръща в мишена.

Нийсън вече е в България. Той кацна с частен самолет от Англия на летище Бургас малко след 21 ч на 11 април, придружаван от свой екип. Там го чакаше български асистент, за да го отведе в Созопол. Холивудската звезда се появи с маска на лицето, поздрави журналистите с вдигнат палец, но отказа коментар.

“На молбата ни за няколко въпроса той отговори любезно, но категорично: “Не! Не е безопасно!”, разказа бургаският радиоводещ Петър Генчев, който беше сред посрещачите.

Минути след пристигането му новината сподели и кметът на Бургас Димитър Николов на страницата си във фейсбук. Според запознати има вероятност в лентата да се снима и Моника Белучи.

Нийсън, известен с ролите си в “Списъкът на Шиндлер”, “Мисията”, “Небесно кралство”, “Твърде лично”, “Междузвездни войни”, ще снима в Созопол до 16 април, каза пред “24 часа” кметът Тихомир Янакиев.

“В общината получихме уведомление от “Ай Роуд Ентъртейнмънт” за пристигането на екип от Холивуд, както и че снимките ще продължат от 12 до 16 април. Къде обаче ще отседне холивудската звезда, не знаем”, каза кметът на Созопол. Според запознати актьорът може би ще бъде настанен в някоя от луксозните, но по-усамотени вили в местността Буджака, откъдето се разкрива приказна гледка към залива.

Не е изключено обаче да избере голям хотел с локация, близка до яхтения порт, или ваканционно селище с всякакви екстри край Созопол.