Сложете изсъхналата спирала в гореща вода и удължете живота ѝ

Разтопете остатъците от червилото и може да го използвате за руж

За жените са трудни разделите със старите, но любими чанти, дрехи, бижута, дори и грим. Рано или късно идва ред да изхвърлим червилото, което е правило устните ни по-сочни, спиралата, която е уголемявала миглите, или сенките, които са придавали на очите ни изразителност. Добрата новина е, че има различни техники, с които да удължим живота на гримовете си.

Спиралата е сред продуктите за лице, чийто живот е най-кратък. Само няколко месеца употреба - и тя вече е суха и изхабена. Няколко са техниките, които могат да “съживят” спиралата ви.

Затворете я добре и я поставете в чаша с гореща вода за няколко минути.

Тубичката ще се нагрее и вследствие на това засъхналият туш ще се втечни. След тази бърза и лесна процедура отново ще имате годна за ползване спирала. С риск съвсем малко да нарушите консистенцията на спиралата, но по ефикасен начин, сложете няколко капки разтвор. Той може да бъде капки за очи, мицеларна вода, физиологичен разтвор или тоалетно мляко. Преди да изберете продукта за втечняване, погледнете съдържанието му - не трябва да съдържа алкохол или съставка, която дразни очите. Необходима ви е пипета, с която да сложите до 5 капки от физиологичния разтвор или мицеларната вода например. След като течността е в тубичката, с четката на спиралата разбъркайте добре нагоре-надолу, за да се смесят съставките. Препоръчително е да не ползвате дълго време спиралата си, защото се развиват бактерии по четката.

Болезнен момент за жените е, когато любимото им червило е на привършване или се счупи. Доста често сами допускаме грешки, които убиват продукта за красота. Свободно пуснато в чантата с незатворена опаковка, червилото лесно бива повредено. Съвет номер 1 е:

съхранявайте

правилно

продуктите си

Слагайте гримовете в несесер и не ги захвърляйте в чантата. Дръжте червилото на хладно място, за да не се разтапя и разтича. Ако е почти свършило, с помощта на ножче или дръжка на вилица извадете остатъците. Ако те са малко количество, ги сложете в лъжица или в по-голям метален съд. След това нагрейте със запалка или чаена свещ. Разтопеното червило излейте в контейнерче за грим и го оставете в хладилника, за да се втвърди. Може да го нанасяте с четка. Освен за устните то може да послужи и като руж.

Когато мислите, че и фон дьо тенът ви е свършил, направете това: сложете малко хидратиращ крем за лице в опаковката и разклатете добре. Фон дьо тенът и кремът ще се смесят и ще се получи добра покриваща съставка. Естествено, няма да е толкова наситена както първоначално, но ще покрие несъвършенствата по лицето ви.

Поради неправилно съхранение, изпускане или когато сенките са на привършване, често първата ни мисъл е да ги изхвърлим. Почти не се замисляме, че може да им дадем нов живот. Най-лесно това ще стане, като съберете праха в кутийка и го напръскате със спирт. След това се притиска с лъжица или пръст и се изчаква да изсъхне. Спиртът се изпарява и сенките за очи може да се ползват отново.

Старият балсам за устни невинаги може да се употреби със същото предназначение, но може да послужи за омекотяване на кожичките на ръцете или на други груби части от тялото като лакти или колене.