Рокерите от варненския мотоклуб Vokil MCC организират инициатива, с която искат да помогнат на възрастни и самотни хора. За намерението си съобщават във фейсбук като се обръщат към желаещите да се включат.

Всеки, който желае, може да закупи хранителни продукти с по-дълъг срок на годност. Ето и списък, който са изготвили от Vokil MCC: консерви: постни, месни, рибни, пастет; макаронени изделия и юфка; основни хранителни продукти: захар, сол, брашно, ориз, леща, боб, олио, оцет; препарати за миене и пране: сапун, прах за пране, препарат за миене на съдове; дълготрайни сладкарски изделия: сладко/мармалад, вафли, бисквити, шоколад, халва, суха паста, пакетирани сладки; кафе, чай.

Датите за събиране на продуктите са две: 12 и 13 декември 2020 г., от 12 до 20 ч., а адресът, на който да ги занесем, е във Варна, ул. “Константин Величков” №37.

Седмица след това – на 19 и 20 декември 2020 г., мотористите лично ще разнесат на нуждаещите се събраните хранителни продукти и книги.
Момчетата от Vokil MCC организират кръводарителски акции във Варна два пъти в годината – в началото и в края на мото сезона. Включват се активно и във всички мото благотворителни каузи.

Дирекция “Социално подпомагане” към общината ще предостави списък с хора, които се нуждаят от подобна подкрепа.

Всеки, който желае, може да се включи в разнасянето на пакетите. Само трябва да отдели от времето си и да има добро настроение, допълват организаторите.