Над 450 дървета бяха засадени в първия ден на кампанията "Залеси Варна", организирана от Община Варна и сайта Гората.бг. 200 от фиданките бяха посадени край ул. "Моряшка" в кв. "Аспарухово" от над 50 души доброволци.

260 дървета от вида червен дъб и черен бор бяха посадени от над 70 доброволци в м-ст "Ментешето", район "Владислав Варненчик", където са депонирани земните маси, генерирани от изкопните дейности при изграждането на новия мултифункционален спортен комплекс в района.

В кампанията „Залеси Варна“ се включват и много учебни заведения. В район „Владислав Варненчик“ участваха 5 детски градини, 1 детска ясла и 3 училища. В район „Младост“ в кампанията - 11 детски градини, 2 детски ясли, 9 училища и Трети корпус на Икономическия университет. Всички учебни заведения отговаряха за организацията на залесяването на своите терени.

В инициативата се включиха и много гражданин след координиране на времето и мястото с представители на администрациите в районите и селата. Някои от тях споделиха снимки от участието си в кампанията „Залеси Варна“ във Фейсбук с хаштаг #ЗалесиВарна.