Кондукторите от "Градски транспорт" във Варна излязоха днес сутринта отново на протест. Инициативата на протеста беше на кондуктори към "Градски транспорт" Варна, подкрепен от синдиката Автономна Работнческа Конфедерация (АРК) - Варна.

Според тях причината за повторният им протест е опасението, че над 200 кондуктори от Градски транспорт - Варна ще останат на улицата, без работа. От синдикалната организация заявяват в открито писмо, че действията на управата на Градски Транспорт - Варна са недопустими. Отлагане на съкращенията в предприятието до края на извънредното положение и общата пандемична ситуация е основното искане на протестиращите. Те настояват още ръководството да се ангажира с точен брой работници, които ще бъдат назначени в ТАСРУД, както и с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници извън нужните за ТАСРУД бройки или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати.

Кондукторите обявиха стачна готовност, а протестът ще бъде подкрепен и от работници от други сектори. Призоваваме за подкрепа и солидарност и гражданите на Варна. Нека заедно покажем нетърпимост към пренебрегването на човешкия труд и социалната сигурност в града ни" заявяват те.

Снимка: Архив