Славиша Стоянович е на път да се завърне на “Герена”.

50-годишният сръбски треньор със словенски паспорт е основна опция за заместник на Георги Тодоров в “Левски”. Досегашният старши треньор подаде оставка след загубата с 1:2 от “Черно море” насред София.

“Синьото” ръководство има желание Стоянович отново да поеме отбора, а според запознати безработният в момента специалист също гледа с добро око на този вариант.

Очаква се до края на седмицата да има развитие и при окончателно разбирателство между двете страни бившият наставник на “Левски” да изпълни това, което обяви при раздялата си с българския отбор - един ден отново да му бъде треньор.

Първото си назначение при “сините” Стоянович получи на 30 юли 2018 г. Реално наследи отново Георги Тодоров. Той пак бе начело временно на “Левски” след уволнението на италианеца Делио Роси. Тодоров работи в тандем с Тодор Симов, който сега му бе асистент.

Стоянович стартира силно престоя си и това му спечели симпатиите на “сините” привърженици. Те са в сила до някаква степен и към момента, което се смята за една от причините треньорът да приеме нов ангажимент на “Георги Аспарухов”.

В края на 2018 г. дойдоха недобрите резултати на “Левски” и категоричното желание на футболната централа на Латвия да привлече Стоянович за национален селекционер. Сърбинът си бе изградил добър имидж в прибалтийската държава с работата си начело на “Рига”.

Стоянович опита да си издейства вариант, при който да приключи сезона начело на “Левски” и съвместно с това да бъде селекционер на Латвия. Не му се получи и в крайна сметка бе заменен от Георги Дерменджиев при “сините” на 21 януари 2019 г.

На 13 март Стоянович бе обявен за селекционер на Латвия. След 9 загуби от 10 мача през януари тази година той трябваше да напусне поста.