Само 14 стотни решиха първия старт от световната купа по ски в Зьолден (Австрия). С невероятен първи манш тя разби конкуренцията, като в крайна сметка успя да запази само 14 стотни от преднината си пред своята сънародничка Федерика Бриньоне. Бриньоне бе единствената, която се доближи до Басино в първото спускане, като изостана на 58 стотни. Това бе едва втората победа за световната купа на Басино и неин 11 подиум. Два от подиумите бяха на спускане в Банско, където зае второто място.

"Най-важното не е победата, а че отново се състезаваме. Това е победа за всички, които обичат спорта", категорична бе Басино.
С най-бързо второ спускане световната шампионка Петра Влъхова от Словакия се изстреля от десетото на третото място в класирането.
Първият старт, който премина без фаворитката Микаела Шифрин (САЩ), която е контузена, бе запомнящ се и заради пробива на аутсайдерките.

С 62-и стартов номер американката Пола Молцан зае 10-ото място на 2,81 сек от победителката, като след нея остана новозеландката Алис Робинсън, която миналата година би всички в Зьолден. Французойката Роман Мирадоли тръгна предпоследна в първото спускане, а завърши на 13-о място. В точките влезе и рускинята Екатерина Ткаченко, която с 67-и номер завърши на 18-о място. И накрая и швейцарката Пришка Нуфер се промъкна с 64-и номер до 22-ото място.

Чехкинята Естер Ледецка показа още веднъж, че е най-уникалният спортист в зимните спортове. Олимпийската шампионка на сноуборд и ски (супергигантски слалом) за първи път в кариерата си влезе и в точките на гигантски слалом, като завърши на 20-о място.