Двайсетина протестиращи блокираха пътя на автомобили, автобуси и други превозни средства по Аспаруховия мост, видя “24 часа”. Така пътуващите към и от Бургас, кв. “Аспарухово” и “Галата”, вилните зони на юг от тях оставанаха недостъпни. Живеещите в тези места са оплакват от създаденото неудобство и недоумяват защо при всеки протест се затваря точно този път.

Отрицателни са коментарите дори и на подкрепящите протестите. Правителството не е в “Аспарухово”, заявяват те и още от обяд търсят варианти как да се приберат по домовете си или да вземат децата си от детската градина.
“Защо избирате да страдат толкова много жители на този квартал и всички следващи след него - като Галата или местностите след тях, които също са вече доста заселени? Правителството не е в Аспарухово! Това е квартал, който няма алтернатива за прибиране, да не споменавам факта, че няма как да си вземем децата, когато сме на работа по центъра и трябва в 16-17 да се приберем! Това е нелепо - моля ви , чуй те ни и не ни причинявайте всеки ден тази “лудница”, пишат в социалните мрежи потърпевшите.