В телефона му намерили 169 снимки на жени, заснети в гръб, направени за 9 дни. 

40-годишният мъж, обвинен за блудство с дете, остава в ареста, съобщават от пресцентъра на съда.

40-годишния Борис Г. е привлечен като обвиняем за блудствени действия спрямо 11 годишно дете на 13 ноември. Днес в съдебната зала той и защитникът му помолиха за по-лека мярка - „домашен арест“.

Обвиняемият каза, че е бил под въздействието на алкохол и определи постъпката си като неморална.
Въпреки началния етап на разследването, тричленният състав на Окръжен съд – Варна прецени, че са събрани достатъчно доказателства - разпити на свидетели, изготвени експертизи, разпознаване, въз основа на които би могло да се подозира, че Борис Г. е автор на престъплението, за което е обвинен.

40-годишният Борис има постоянен адрес, на който от години живее със своята майка.

Направената съдебно психиатрична експертиза е констатирала, че при Борис Г. са налице данни за психични и поведенчески разстройства, вследствие комбинирана употреба на наркотични вещества. При прегледа на иззетия от него мобилен телефон са били установени 169 снимки на жени, заснети в гръб. Кадрите са били направени в периода 4-13 ноември. От полицейската справка по делото е видно, че обвиняемият не работи, а майка му е споделила, че той е много агресивен, често й нанасял побои и се страхувала за живота и здравето си. До момента, обаче не е подавала жалба за тези негови действия.

Съдът прецени, че се касае за лице с изключително висока степен на обществена опасност и рискът да извърши престъпление е реален, а поради влошените семейните отношения мярка „домашен арест“ не би била уместна поради което Борис остава в ареста.