През него минават на ден по 85 пациенти

С водосвет, отслужен от архиерейския наместник отец Георги Дочев и свещеници от Варна, в Добрич бе открито обновеното спешно приемно отделение на
многопрофилната болница за активно лечение. 

"Проектът за модернизация на спешната помощ в страната е бил неглижиран през последните 4-5 години. В последната година и половина по него не е правено нищо", каза служебният министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, който присъства на тържеството.

"Инфлацията и поскъпването на строителните материали налагат индексация на цените по договорите, сключени с фирмите-изпълнители. Очакваме това да бъде направено от регионалното министерство, за да можем ние да предоговорим завършването на тези обекти. Някъде те са започнати, някъде не са, някъде са пред завършване. Трябва за завършим проекта, защото, ако не го направим, ще трябва да се връщат средства", обясни министърът. 

. Общият бюджет на проекта за цялата страна е над 163 млн. лв., а крайният срок за изпълнението му е 23 декември 2023 г.

Той допълни, че това е първият такъв обект, който открива.

"Спешното отделение на болницата в Добрич е от стратегическо значение за региона. Годишно през него преминават над 31 000 пациенти, което го прави изключително натоварено, а отговорността на медицинските екипи е много висока", каза още министър Меджидиев.