Министърът на туризма Илин Димитров и областният управител на Добричка област Здравко Здравков посетиха на място свлачището на плажа „Моби Дик”, което пропадна преди дни по крайбрежната алея „Дамбата”.

Преди това на среща с представители на туристическия бранш и кметовете на трите черноморски общини в областта – Балчик, Каварна, Шабла, в курорта „Албена” той и екипът му представиха програмата си.Министърът раздели на три програмата, като заяви, че първият етап включва смешните проблеми за решаване – разплащане с хотелиерите дали подслон на украински граждани, намаляване на процента некатегоризирани обекти. Във втория етап програмата се предвижда активна кампания за септември и предстоящия зимен сезон и на трето, но не последно място, създаване на краткосрочна стратегия и предложения за промени в Закона за туризма.

Сред проблемите, които бизнесът постави бе отново рекламата на България и българския туристически продукт. Разисквани бяха още и възможностите за използване на рекламата в дигитална среда и създаване на единна браншова организация.