Вратовръзка на математически формули, с такава бе депутатът от „Продължаваме промяната“  Искрен Митев, когато бе гласувана оставката на председателя на парламента Никола Минчев.  Посланието - на опозицията не им излезе сметката и го свалиха. 

Той привлече вниманието с нестандартните вратовръзки, с които се появява в Народното събрание. Сложи си такава на охлюви, защото бе наречен „охлюв“ от друг депутат. 

Динозаврите са страшни, но казахме много пъти, че не ни е страх. Динозаврите са изчезнали, както и много хора в парламента ще изчезнат от историята на България и ще бъдат просто една апликация на вратовръзката на един народен представител от промяната, разказа Митев пред Би Ти Ви.

В парламента се стигна и до напрежение между него и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Тогава Митев дръпна вратовръзката му.
„Ние имаме право да носим тъмносиви, тъмносини и черни костюми в Народното събрание. Единственият мотив, с който можем да бъдем различни, е вратовръзката“, каза Искрен Митев в „Тази неделя“.

Посланието на вратовръзката на охлюви
„Когато се случи това с Костадин Костадинов и каза, че съм тъпак и охлюв, реших, че човек трябва да е критичен към себе си и затова си сложих на следващия ден вратовръзката на охлюви“, обясни депутатът от ПП.
По думите му хората от „Възраждане“ са неговото най-голямо разочарование в парламента.
„За ГЕРБ и ДПС нямах големи очаквания, защото имах представа за тях. Не беше така за „Възраждане“. Мислех, че те ще бъдат хора, които ще работят за доброто на
гражданите, а не виждам това“, сподели депутатът от ПП.

„От малък съм се възхищавал на динозаврите. Те са едни големи и страшни същества. Беше много забавно как си говорихме с народни представители, които са от 20 години в Народното събрание, че са едни динозаври там. Реших да използвам тази вратовръзка като послание към статуквото. Хората от статуквото ще изчезнат като динозаврите и ще дойдем ние, младите, смелите, хората от протестите, които ще ги изместим“, каза Митев.

Посланието на вратовръзката на шарани

„Когато видяхме, че ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ протестират заедно, обвиняват ни, че купуваме народни представители, а видяхме всъщност кой е купен. Шараните беше с цел да кажа, че хората не са шарани и ще видят всичко“, разказа още Искрен Митев.
Той показа и вратовръзка, която все още не е слагал. Тя е свързана с приемането на еврото.

„Мисля, че България има своя европейски път. Ще я сложа, когато българското общество е готово да приеме еврото. Не мисля, че на всяка цена и сега това трябва да остане. Обществото и икономиката трябва да узрее за ползите от еврото и тогава ще си я сложа“, обясни Митев.

Вратовръзките на Искрен Митев
Вратовръзките на Искрен Митев