„На този етап не се налага спиране на плановите операции в болниците в Добрич и Балчик и увеличаване на броя на Ковид-леглата”, каза д-р Светла Ангелова, директор на Регионалната здравна инспекция в Добрич. „Все още има достатъчно свободни легла. Двете болници имат капацитет да разкрият общо 123 легла. В момента са разкрити 65. Към 17 януари вечерта са били заети около 30 от леглата. Има свободни легла за неусложени пациенти, както и в интензивните отделения”, добави тя.

В Добричка област се увеличава броят на лицата, които са положителни за COVID-19, каза специалистът.За ваканцията на учениците в здравната инспекция очакват още допълнителни указания за новия план за противодействие на COVID-19. «Децата в Добричка област боледуват повече, много са карантинираните в детска и училищна възраст», каза още д-р Ангелова.

Добрич се завърна в тъмночервената зона след регистрираните за денонощие 164 нови случаи на COVID-19. Заболеваемостта на двуседмична база е 523 на 100 000 души население. Тези стойности остават сред най-ниските в страната.