Новината май е фалшива, създадена, за да осмее емоциите покрай тенисиста

Шестима сърби отвлякоха и опекоха на шиш в Торонто две кенгура в подкрепа на Новак Джокович. Злосторниците проникнали в местния зоопарк и убили двете редки западносиви кенгура Скипи и Ралф, пише сайтът bg-voice.com, който се списва в САЩ и Чикаго.

Мъжете са арестувани от регионалната полиция. При опита да бъдат задържани единият започнал да крещи “Убийци на НАТО”, да се съблича и да размахва главата на едно от убитите животни. През цялото време видимо пияните мъже твърдели, че са горди да бъдат православни сръбски граждани, и хвалели Новак Джокович. В социалните мрежи се появи снимка, на която се вижда, че пекат редките животни на тамошно футболно игрище.

Полицията разследва случая след подаден сигнал на жени, които са станали очевидци на случващото се. Те твърдят, че докато са разхождали своите кучета, мъж от групата се е обърнал и попитал една от дамите дали иска да добави домашния си любимец към двете кенгура, които се въртят на шиш в момента.

Новината е съобщена първо на сайта worldgreynews.com, но се смята, че е фалшива и е създадена, за да осмее емоциите около премеждията на тенисиста Новак Джокович. За да звучи по-достоверно, е добавено, че веднага бил направен ДНК анализ на забитите на шиш меса и резултатът показал, че това са именно отвлечените Скипи и Ралф. Опечаленото ръководство на зоопарка е решило да вдигне паметник на нелепо загиналите животинки.