7-годишната Калина от Варна е изправена пред огромно предизвикателство в битката с тежка болест.

Калина и семейството ѝ имат нужда от помощ за спешно и сложно лечение на раково заболяване, от което страда момичето.

На 11 декември Кали започва да вдига температура, която запазва не много висока, но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове, но след около две седмици, тя започва да става все по-висока, достигаща до 39,5 /39,7 °.

След проведени многобройни прегледи, на 29 декември е открита туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница "Света Марина", където е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор - 9 на 7 см. Последващ ПЕТ скенер, установява и наличието на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.
От този ден целият свят на Кали и на нейните родители се преобръща.

Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите, която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение, да потърси лечение за детето си в Турция. На 5 януари е направена операция при която са отстранени туморът, десния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат показва, че туморът е смесен доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.
Кали бързо започва да се възстановява след операцията,но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена - 6, 7 и 8, който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците, поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си. По спешност е направена втора операция, при която лекарите казват, че е отстранен туморът от прешлените, но очакват, че той ще е друг вид, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, но вече е изготвен първоначален план за действие от тук нататък.
Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия, като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата. На всеки два курса ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания, за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е на стойност близо 26 000 €, с които за съжаление семейството не разполага. А лечението трябва да започне веднага, за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта.

Нека всички заедно да помогнем на Калина ,да излезе от тази борба победител, да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем, че не е сама в това изпитание, призовават близките ѝ.

Ето как може да помогнем:

- да преведете сума по дарителската сметка на детето

IBAN : BG87BUIN95611100694318

BIG: BUINBGSF

титуляр: Калина Боянова Димова

гр Варна

- да преведете сума по Пейпал

https://paypal.me/Kalina0508?country.x=BG&locale.x=bg_BG

- да участвате в групата базар,като си закупите вещ в полза на Кали

- чрез платформата Gofundme

https://www.gofundme.com/f/Together-for-KALINA?member=16482833