Кметът на Варна Иван Портних заяви готовност да помогне на пострадалите хора от дома в с. Рояк, които оцеляха при пожара, отнел девет живот в понеделник.

В социалните мрежи кметът на морския град написа: “Съболезнования на близките на загиналите хора в дома за възрастни в село Рояк, община Дългопол, както и при тежката катастрофата на магистрала "Струма"! Трагедията е огромна! Заявили сме готовност да окажем пълно съдействие за настаняване на пострадали от дома в село Рояк в дом "Гергана" при поискано съдействие от дирекция "Социално подпомагане".

Рано сутринта кметът на Дългопол Георги Георгиев изказа своята благодарност към всички, които във вчерашния и днешния ден се включиха всеотдайно и безкористно в спасяването на хората от Дома за възрастни в село Рояк.

“Благодарение на усилията на всички институции и доброволци хората са настанени в село Аспарухово, обгрижени са, в добро здравословно състояние са и имат всичко необходимо към момента. Много хора се включиха в акция по даряване на дрехи и консумативи от първа необходимост. При установена нужда от допълнителни дрехи, обувки и лични вещи, ще уведомим всички, които желаят да дарят и да помогнат. Към момента е нужно само спално бельо! Благодаря Ви, доброволци и дарители! Бъдете здрави и благословени!”.