Условно наказание от 1 година и 4 месеца „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок наложи Окръжният съд в Добрич на подсъдима по обвинение за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие. Жената е лишена и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 1 година и 6 месеца.
Подсъдимата М.Г. е призната за виновна в това, че сутринта на 8 октомври 2020 г., на около два километра от село Дропла в посока село Змеево, община Балчик, при управление на лек автомобил, нарушила правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинила смъртта на друг водач.
Според описаното в обвинителния акт, наближавайки мястото на произшествието, подсъдимата видяла паднало дърво на пътя в нейната лента за движение. Мислейки, че няма да има възможност да спре колата си преди да достигне до падналото дърво, решила да го заобиколи. Предприела маневра заобикаляне, като навлязла в насрещното пътно платно, където последвал удар с автомобила, управляван от пострадалия.
Делото премина по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимата призна вината си и всички факти, изложени в обвинителния акт. Постановената от Окръжния съд присъда подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Варна.