Мъж на 51 години от Шумен е осъден на 13 години "лишаване от свобода", при първоначален строг режим на изтърпяване на присъдата, за убийство на жител на областния град, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

По данни на съдебната институция, 50-годишният тогава Р.Й. отишъл до контейнерите за смет, които обикалял ежедневно. Забелязал, че друг мъж, който също водел скитнически начин на живот, гледал в тях. Подсъдимият се ядосал и започнал да му се кара, тъй като смятал това за своя запазена територия. Когато приближил достатъчно, Р.Й. хванал другия мъж, нанесъл му два удара с юмрук по главата и го блъснал на земята. След това извадил нож и го пробол в областта на сърцето. Мъжът паднал на земята и малко по-късно починал.

Р.Й. напуснал местопрестъплението и се опитал да скрие оръжието, но бързо бил открит и задържан от служители на ОД на МВР - Шумен. Привлечен е бил към наказателна отговорност и до момента търпи наложената му мярка за неотклонение "задържане под стража".

Присъдата на Окръжния съд в Шумен подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна в 14-дневен срок.