Състав на окръжния съд във Варна постанови най-тежката мярка, “задържане под стража” на 37-годишния Емил Христов и 22-годишната Мартина Йорданова.

Двамата са обвинени в умишлен палеж, причинил смъртта на две деца в събота вечерта във варненския кв.” Владислав Варненчик”.
Както “24 часа” писа, децата не са братче и сестриче, а са били гледани от двамата, които са живеели в апарт под наем.

Вече е ясна експертизата от аутопсията на бебета Денис, чиято биологична майка е Мартина и тя гласи, че то е починало от задушаване вследствие на пожара. Все още не са ясни резултатите от аутопсията на 4-годишното момиченце, което е биологично дете на Емил, от друга жена.
Емил разказа в съдебната зала как се е случила трагедията. Във фаталната нощ Мартин запалил свещ в стаята, в която спели децата, защото бебето се стлрахувало то тъмното и отишъл до магазина.

Когато се върнал намерил дома в пламъци, а Мартина лежала на земята. Извадил жената навън, но когато се върнал за децата нарязал ръцете си докато чипил стъклата на вратата и се наложило да скочи през прозореца.

“Не съм виновен, не съм” повтаряше мъжът в съдебната зала.
Коктейл от наркотици в кръвта му е открила съдебната експертиза - амфетамини, метаамфетамини и екстази.

Служебният му адвокат беше много учуден от този факта, тъй-като клиентът му съобщил, че е приключил отдавна с дрогата.

По време на съдебното заседание стана ясно, че същият има влязла в сила условна присъда за притежание на дрога.

“Детето ми, детето ми”, повтаряше Мартина в съдебната зала.

Според прокурорите показанията били противоречиви и объркани.
Припомняме ви, че по непотвърдена информация двама имат дълги нарко досиета, а за Мартина беше тиражиран слухът, че си е вадила хляба си като жрица на платена любов в Германия.

Двамата нямат адресни регистрации във Варна, работата по делото продължава.