Условно наказание получи пияната туристка lвилняла в Златни пясъци, за която "24 часа" писа. Делото бе решено в бързо производство, с признаване на вината, по силата на внесено за разглеждане и одобрено Районен съд – Варна споразумение, съобщиха от пресслужбата на институцията.

Самите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи се в явно неуважение към обществото са извършени на 1 август тази година, като са съпроводени със съпротива срещу орган на властта. Тогава подсъдимата в нетрезво състояние се опитала да удари с глава старши полицай към районното управление на полицията в КК “Златни пясъци“ и нанесла удар с ръка в областта на рамото на служителя на реда.

За извършеното престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК, на 24-годишната полска туристка бе наложено наказание от 3 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение се отлага с изпитателен срок от 3 години. Пострадалият от деянието се уведомява за одобреното споразумение и възможността да предяви по съдебен ред граждански иск за неимуществени вреди. Съдебният акт е окончателен.