Седмото издание на Международния кинофестивал "Карантината" започва утре, 3 август на плажа до едноименното рибарско селище в кв. ”Аспарухово”. .В пет фестивални вечери от 3 до 7 август зрителите ще видят 34 късометражни филма от 17 държави в жанровете игрален, документален, анимация, експериментално кино, съобщават организаторите от школа "Дедал". Входът за прожекциите е свободен. Началото е в 20.00 ч.

Преди всяка от вечерите ще има музика на живо - съвременен джаз, изпълнен от български музиканти. В условията на Covid-19 организаторите са взели всички необходими мерки за безопасното провеждане на фестивала. Всички столове ще бъдат разположени на необходимата дистанция един от друг, ще бъдат осигурени дезинфектанти на ключови места във фестивалната зона, ще се избягват струпвания на големи групи от хора.

Има осигурен безплатен транспорт за публика и гости. Всеки фестивален ден от Варна към "Карантината" ще тръгва бус в 18.30 ч. и в 20.00 ч. Мястото е пред школа "Дедал" (сградата на Стоматологията).

Към центъра на града транспортът от "Карантината" ще бъде в 22.30 и в 23.30 ч.Програмата на фестивала можете да видите тук.

"Карантината“ е международен фестивал за късометражно кино, създаден за да популяризира млади и непознати автори сред професионалните филмови среди. Фестивалът се организира изцяло на доброволни начала, а прожекциите са при вход свободен.